Да споделят празничния ден с нас са : г-жа Камелия Любенова – секретар на община Ямбол, г-н Митко Филипов – директор на БЧК – Ямбол, г-н Христо Лимберов – председател на училищното настоятелство, г-н Тенко Боев – председател на ОКБППМН, г-н Борислав Костов – инспектор в Детска педагогическа стая.
С отворени обятия посрещаме нашите първокласници и всички ученици.
На добрия час!

Мисъл за бъдещето, отворена сигурност и чудесни деца, към добрите и полезни инициативи. Участие в 5-дневно обучение за действия при наводнения и последващи кризи, организирано от МВР – Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Околна среда 2014 – 2020 г.”, съфинансирана от съюза чрез фонд за регионално развитие по проект “Център за повишаване на готовността на населението…” и в партньорство с БЧК – Ямбол. Групата от 17 ученици от 3-5 класове преминава полезно и атрактивно обучение, ръководено от самоотвержените пожарникари. Поздравления за ръководителите – г-жа Нина Георгиева и
г-жа Петя Петрова. Специални благодарности на г-н Митко Филипов – Директор на БЧК – Ямбол – за оказаното съдействие и подкрепа.

Грамоти от международния конкурс”Звезди обсипят свода небесен”. Г-жа Надя Караманова е отличена заедно с 8 нейни ученика и г-н Атанас Караманов е отличен заедно с 8 негови ученика. Поздравления за талантливите и сърцати учители и за малките художници от ОУ”Христо Смирненски”, гр. Ямбол, който се конкурира със своите връстници от Япония и от много други страни по света.


Участие в IV- я Републикански шампионат по приложно колоездене за деца /25 и 26 юни 2021 г./ , включен в Националния календар на МОН. Домакини със община Ямбол и БЧК -Ямбол в екип – г-н Митко Филипов- директор, г-жа Гергана Георгиева – ст. специалист и г-н Кънчо Илиев.


Отново с огромна благодарност към нашите партньори от Областен секретариат на БЧК – Ямбол.Изпращаме в края на учебната година част от нашите деца с предоставената помощ – дрехи и обувки.С откровено любезното съдействие на сърдечния ни приятел – г-жа Гергана Георгиева и с участието на г-н Атанас Христов – заместник-директор.


“Приятели с водата” – учебна програма на БЧК за учениците от втори клас за превенция на водния травматизъм. Презентация от г-жа Мариана Чанкова – главен учител в ОУ”Христо Смирненски”, гр. Ямбол.Празникът беше споделен с г-жа Добриела Праматарова – ст. специалист в БЧК – Ямбол.


Превантивно-информационен център за борба с наркоманиите към Общински съвет по наркотични вещества при Община Ямбол с  гости – Александрина Желязкова и Стоян Русев.


Грамоти от Младежки културен център “Георги Братанов” за участие в конкурс за рисунки “ПРАЗНИК В МОЯ ГРАД” на Цветиян от 6а кл, Тодор от 6б кл и Яница от 2а кл.Наградите бяха връчени от г-н Керемидчиев, заместник-кмет на община Ямбол.Поздравления за техния учител – г-жа Надя Караманова.

Докосване до необятния космически свят.Посещение на учениците от седми клас в Астрономическа обсерватория и планетариум – Ямбол.


В рамките на седмицата за компенсиращи мерки, учениците в начален етап от ОУ”Христо Смирненски”, гр. Ямбол имаха среща с чудния свят на звездите в Планетариума в нашия град.Научиха нови и интересни неща и истински се забавляваха.

С поклон пред героичния и борчески порив към свобода.
В Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България се прекланяме пред саможертвата в името на Родината. Рецитал по пламенните стихове на Ботев , подготвен от г-жа Стефка Стайкова и г-жа Нина Георгиева с учениците от третите класове на ОУ”Христо Смирненски”, гр. Ямбол.

С много емоции отбелязваме международния ден на детето 1-ви юни.Участие в щафета за учениците от начален етап, организирана от община Ямбол в партньорство с Ученически спортен клуб.С благодарност за атрактивните награди, връчени лично от г-н Валентин Ревански- кмет на гр. Ямбол.

 Участие в конкурс “Нарисувай ми Цветница – 2021″ на НЧ”Н.Й.Вапцаров-1926″, с.Генерал Инзово, община”Тунджа”. Атрактивни награди – стенни часовници за Биляна Йорджева – 7 б кл – II място и за Стоянка Андреева – III място в рамките на Общинския пролетен празник на хармонията и красотата”От Цветница до Гергьовден”. С грамоти за участие са отличени и Анелия 7б кл , Марин 3 а кл ,Михаела 3 б кл , Антоанета 3 б кл и Михаил 3 б кл. Поздравления!

Не спираме с интересни прояви.Учениците от ОУ “Христо Смирненски”, гр.Ямбол под ръководството на г -н Атанас Христов – заместник – директор, следпразнично посещение на връх Бакаджик. Средни игри и екологично-образователни дейности, съчетани с докосване до християнски ценности.Още единствен слънце и вълнуващ ден за децата

Община Ямбол удостоверена с ГРАМОТА за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката г -н Атанас Караманов – старши учител в ОУ “Христо Смирненски”, гр. Ямбол. Честито!
Изключителен художник и творец, истински учител, горди сме с Вашите постижения, господин Караманов!

Честит и светъл празник! 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Поздрав от Основно училище “Христо Смирненски”, гр. Ямбол.Вдъхновени от силата на словото, за да бъде достойно продължаване на делото на първоначално предложените!

Шестокласниците от ОУ “Христо Смирненски”, гр.Ямбол взеха участие в инициативата “Заедно за сигурност на пътя!” на ОДМВР -Ямбол, съвместно с община Ямбол.Учениците преминават по пешеходни пътеки на едно от най-натоварените кръстовища в града в близост до училище, като с аплодисменти, поздравяващи участници в движението. толерантни и да спазваме правилата на пътя! Взаимното уважение осигурява безопасността на двама ни и пази на вашия живот!

Единствено по-различен час в клас в 3-ти клас на г-жа Нина Георгиева.С предлагат гости от Местната комисия за борба срещу противообщинските прояви на малолетните и неподходящи, община Ямбол- г-н Боев и г-жа Иванова, която по увлекателен и интересен начин припомня на децата, като да си се обърне и други през лятото.Когато казва “Ваканция, здравей!” вие обещавате да играете, за да се забавлявате, но и да бъдете разумни.Съветете за безопасността със забавно аранжиране в брошурите на комисии.

Да спреш някого. С дума, с мисъл, с грижа.И с допълнителни обяд.За поредна година Областна организация на БЧК – Ямбол реализира проект „Допълнителни задължения“ за 23 ученици от I – VII класове от ОУ „Христо Смирненски“, гр. Ямбол. Обхващайте децата да получават допълнителни задължения през учебна 2020/2021 година. Община Ямбол е партньор по проект „Допълнителни задължения”.
Нашето заработено “Благодаря!” за грижа към социално слабите деца, за осигуряване на рационално и балансирано хранене през зимните месеци и специално в пандемична обстановка.
Финализираните пакети по проекта предлагат задължителна Гергана Георгиева от БЧК.

Нови постижения на учениците от ОУ “Христо Смирненски”, гр. Ямбол.Наградите за Великденски рисунки с от Народно читалище “Пробуда-1909”, гр. Ямбол: 1-во място за Тодор Георгиев 6 б кл. и 2-ро място за Антоанета Паскалева от 3б кл. Щафета за най-добрия ръководител на малките художници успешно поема г-жа Надя Караманова.


Светли и благословени Великденски празници! Пожелания с рисунките на учениците от ОУ “Христо Смирненски”, гр. Ямбол, художествен ръководител- г-жа Надя Караманова.


Патронен празник на основно училище”Христо Смирненски”,гр. Ямбол.Скъпи гости на нашето тържество са: г-н Волен Дичев – заместник-областен управител, област Ямбол, г-н Енчо Керязов – заместник кмет в община Ямбол,г-жа Анна Грозданова – старши експерт по чужд език и по майчин език в РУО-Ямбол, г-н Митко Филипов – директор на БЧК – Ямбол.Благодарим за засвидетелстваното уважение.


Честита трета награда на Даниел Йорданов от III клас на конкурса “Моята Кукерландия”, обявен от НЧ “Съгласие – 1862”


Безопасност при движението по пътищата – в партньорство с БЧК – Ямбол и с ОДК инициране обучение на група по колоездене.

С памет и мисъл за 3-ти март. От бъдещето на България

Баба Марта и учениците от 3 клас

Училищният ден мина под знака за възпоменание на 148 годишнината от Гибелта на Апостола на Свободата.
Със стих и песен крехките детски души се докоснаха до величавия образ на националния герой.
Днес небето на България е светло и свободно, озарено от саможертвата и подвига на Васил Левски.
Поклон!

Раници-дарение от БЧК-Ямбол за участници в проект “Допълнителни обяви” в партньорство с Община Ямбол.


Времето не може да попречи на ентусиазма на господин Атанас Караманов. Засаждане на лавандула в училищния двор с ученици от група за занимания по интереси Приложни изкуства.


Участие в национален конкурс “Св. Трифон Зарезан” – нашият художник Стилиан от 5а клас


Добрият пример “Капачки за бъдеще” – инициатива за ученици на ОУ “Христо Смирненски” – гр.Ямбол


Първи Ноември – Ден на народните будители!


Клуб по приложни изкуства .Идея и реализация г-н Атанас Караманов.


Впечатляваща демонстрация на работа, изработена от ученици на ПГ “Васил Левски” – гр. Ямбол. Идея и патент инж. Динко Динев. Пиар на събитието г-жа Таня Вълева.


Европейска седмица на компютърното програмиране – среща с Георги Николов – ИТ специалист с международни изяви, бивш ученик на ОУ “Христо Смирненски”, гр.Ямбол.


Ден на отворените врати в авиобаза Безмер


Цветен и вълнуващ празник- Началото на учебната 2020-2021 година в ОУ “Христо Смирненски”, гр. Ямбол.Гост на тържеството – господин Димитър Иванов – Областен управител на област Ямбол. На добър час!

x